X3M

Ja nu har vi sett litegranna av Brisbanes uteliv ändå. Kvällen innan när vi skulle gå ut struntade vi i det och for och såg en film hos en vän istället. Men igår for jag och Linn och hälsade på Sofa och Elin. Dom är också från Sverige och super trevliga!
Dom bjöd oss på deras hostel, så där var vi ett tag under kvällen och spelade spel och dylikt. Happy hour!
Det var en ny bartender som jobbade, Modell var han het. Så därför var vi tvungen att springa i baren hela tiden. På slutet frågade han mig var jag skulle fira nyår! Vi vet som inte var vi ska fira nyår så jag hade inget bra svar.

Senare gick vi ut på en liten musikclub. Där var de trevligt men vi for lika fort som vi kom. Då hittade vi uber! precis som X3M. Var jätte många äckliga killar där. Uschusch säger jag bara. Sen skulle vi ju hitta hem, det gick bra för jag var kartläsaren! Tur att jag har sånt bra lokalsinne.

Ja sen sluta kvällen säger vi!
Nu blir de å duscha och tagga upp för kvällen. Ge mig energi.
Hoppas ni har de bra i vinterkalla Sverige!
Jag ger all lycka till Robertslägenhet, hoppas att lägenheten överlever nyår. Hoppas att lägenheten står kvar tills nästa år då kommer jag ju :D

Här kommer bilder på mitt hår, hur de vart när jag platta till de :)




Maten i Australien

Idag vart de en dag ner till shopping stället igen. Där fick man gå och dregla över allt fint.
Man får hålla hårt i plånboken även om det är svårt. Men trots det så införskaffade jag mig nånting väldigt behövligt.
En platt tång. Oj vad jag har saknat att kunna se fin ut i håret.
Håret har bara hängt och flängt som på en fågelskrämma men nu är de ändring.

Tänkte att ni där hemma skulle få se lite bilder här ifrån Brisbane och se vad vi äter på dagarna.
Vi har väl kanske inte dom bästa matvanorna här om jag säger så.

Vi gick upp klockan 12 idag! Eftersom att våran nattsömn vart ganska förstörd inatt. Brandalarmet gick som ni kan läsa om i Linns blogg.  Men då gick jag direkt upp och kokade havregrynsgröt med russin. För att få våran gröt lite godare brukar vi he på lite äpple skivor. Mums faktiskt en riktigt god frukost. Efter frukosten gick vi till poolen som vi har på taket och simmade 25 längder! De kan man kalla jobbigt, speciellt jobbigt för knäna var de. Men ducktig kände vi oss, ska väl nämna att poolen är kanske 15 meter lång ;P Men vi saknade vattengympan i Vindeln så mycket så vi var tvungna att simma lite ;)

Ja, sen middagen vi är lite dåliga på att äta på dagarna. Idag tillagade vi de godaste vi ätit på denna resa som vi gjort själv. I början åt vi bara nudlar och thaisås men sen utvecklade vi det hela med frysta grönsaker.
Men nu har vi lärt oss mer.
Dagens måltid var jasminris med wokgrönsaker och ett stekt ägg. Så klart har vi thaisås till. Vi har kommit på att thaisåsen passar till allt, vi hade det som smör när vi bodde i Byron bay. Okej det låter kanske skit äckligt men det är det verkligen inte.
Så när jag kommer hem ska jag bli nya kocken i huset.

Här kommer lite bilder från dagen och maten!








////OOO



Shopping!

Trodde att Brisbane var ett omöjligt fall. Men icket, vi hittade queens street. Där fanns det sjukt mycket snygga kläder till rätt priser. Alma hade älskat att shoppa där vet jag ;)

Vi gav oss in i röran av alla kläder. Jag fan en klänning för under 40 kronor, Linn fann en lite dyrare men sommarigare klänning.
Måste bara lägga upp bilden på en underbart vacker klänning jag hittade som kostade under 140 kronor! Men tyvärr var den för stor för mig. Men den var så vacker, tänkte att Alma skulle få lite inspiration nu när hon syr kläder åt mig.



Men igår insåg vi ett sett som var billigare än själv shoppingen.
Jag och Linn bestämde oss för att utforska hostlet litegranna, vi åkte emellan alla 5 våningar.
Till våran stora förvåning och glädje hittade vi en stor återvinningshylla där folk lämnar saker som dom inte vill ha
och andra vill ha. Vi ville ha! så vi tog.





Här är dagens plagg vi inköpte idag!
Vi betalade till och med för kläderna. Ojojoj




Så se vi ut ikväll! Kom ihåg att vi är utan smink
Nu ska vi slap the goon! (nej det ska vi inte)

//OOO


Coles

Dag 2 i Brisbane, och knäna värker. Men går på bena gör jag. Halsen mår mycket bättre idag iallafall så de var ju positivt :) Vi vaknade sent vi behövde en sovmorgon även om jag var den som vaknade först.

Vi gick igenom Brisbane idag, men knäna gjorde lite väl ont så jag och Linn vände om.
Gick mot coles för att storhandla. Vi handlade så att vi klarar oss några dagar skönt!
Så imorgon blir de grötkokning minsann.

Annars har de faktiskt inte hänt så mycket här. Vi har internet nu på rummet nu iallafall så de är ju bra.
Angående kommentaren innan från min mor, jag tror att jag har blivit stor nu du har ju faktiskt släppt iväg mig till andra sidan jorden. Konstigt nog! ;) Å karlarna här mamma, jadu jag vet inte vad jag ska säga om dom. Dom fall då som pladask för en här. Karlarna i sverige har ju inte riktigt fallit för mig tror de beror på att jag pratar för mycket i Sverige. Men här kan jag ju bara lyssna eftersom att jag inte kan prata engelskan!



Men nu ska jag säg hej då! Pratar med Helena nu på msn :) Saknar att höra hennes röst minsann!


Bye bye Byron Bay

Ja nu har vi lämnat Byron bay! Vilket känns riktigt jobbigt. Vi befinner oss i Brisbane nu. En väldigt stor stad inte alls som byron var. En del dagar var lite jobbig i Byron men allt löste sig bra tillslut.
Vi sitter inne på rummet just nu och frågar oss vad man kan göra i denna stad, man känner sig som en liten myra i en stor höstack. Ska tydligen vara utomhus bio ikväll, dom ska visa NEW MOON :D  Det var de positiva med Brisbane.


Hade då verkligen ingen julstämmning på julafton. Vi lagade en mega god kycklingsallad och åt massa godis. På kvällen gick vi ut en sväng till stranden där de var fullt håll i gång. Men vi gick faktiskt och la oss tidigt.
Den 25 december så skulle hostlet fira jul! Då var de desto större fest. De vart julemat, jag och Linn tog vegetariskt som faktiskt var riktigt gott och ungefär 70 kronor billigare så de var ju ett jädra klipp. Fri dryck var de fram till klockan 6, sen tog alla fram sin goon. Hostelet hade ordnat upp en brasa ner vid stranden senare på kvällen. Alla satt kring brasan och det spelades gittarr. Det kändes som nåt som man sett på tv, skulle kunna stannat där för alltid. Går inte att beskriva med ord hur fint det var där vid havet.

Dumt att man var tvungen att lämna stället då man just lärt känna alla där. Men en dansk sa till mig innan jag for att jag alltid skulle vara hans favorit och sunshine. Han liknade killen Dennis på korvpaketet en mycket le pojke minsann!

De vart en riktigt bra kväll och ett bra avslut på våran vistele i Byron. Men vi säger bara att vi kommer tillbaka.
Mer bilder finns på facebook!
Idag är de exakt 30 dagar sen jag for hemifrån, tiden har gått nå så fruktansvärt fort. Ni ska då veta att jag tänker på er iallafall.

Hoppas att ni alla har det bra där hemma! Saknar er :) Puss och kram


,




God jul!

Ja då var de jul igen.
Men det är inte som julen 1973 i svartlien inte. Stekande sol minsann, och röd en näsa har man.
Har haft strålande sol idag, har varit en helt underbar dag.
Jag som aldrig brukar vara sjuk eller nåt har nu dragit på mig en massa skit. Har fått svullna halsmandlar så jag får ta spray inflammationsdämpande eller nåt sånt. Har fått en massa konstiga bett på kroppen. Ja men lever gör jag ändå :)

På lördag lämnar vi Byron bay vilket känns jätte skönt just nu, vi har varit här för länge. Finns mycket underliga ena på vårat hostel.
Iallafall god jul :D saknar alla där hemma idag faktiskt! Första dagen jag har riktig hemlängtan till köttbulla rödbetssalladen.



///OOO

Ps vill speciellt önska mormor god jul! Har inte pratat med henne på jätte länge drömde däremot om henne inatt :)

Bilder kommer nu



Byron bay baby

Uppdateringen har väl kanske inte varit den bästa nu dom senaste dagarna.
Här händer det nåt varje dag minnsan. I måndags åkte vi med OZ experience bussen som tar oss upp över guldkusten. Vi åkte ungefär 9 timmar, men för mig och Linn var dom timmarna ganska fort överstökade. Vi hade nämligen Luciavaka under natten. Jag vet att det var fel kväll men vi är ju inte heller på svensk jord så.

Vi var framme på kvällen på plats SPOT X efter att ha sett jätte många kängruar.
Så speciell är dom faktiskt inte har jag nu kommit fram till. Dom var inte så stor dom vi såg heller men dom verkade ganska tama.
Ja på SPOT X så fick vi en riktigt god middag och senare vart de gaj och partaj på kvällen. Förstår faktiskt inte hur surfledarna kan styra upp fest då vi skulle upp och surfa på morgonen klockan 8.
Men vi hakade iallafall på, Emelie och Jonas gick först hem till kontainerna som vi bodde i. Jag och Linn lämnade stället sist ;P
Uppe på morgonen var vi och grabbade tag om en surfbräda och ute i vattnet var vi igen. Denna gång gick det riktigt bra stog upp på nästan alla mina försök. Fick en stadig lunch sen lämnade vi SPOT X och for vidare mot Byron bay där vi befinner oss nu. En helt underbar liten by eller vad man ska kalla det. Känns ungefär som om det är lika stort som Vindeln, men det är tydligen 7 tusen fler invånare.

Igår gick jag och Linn en promenad och satte oss i sanden vid havet efter att vi hade fått en middag på Cheeky monkeys. Middagen kostade 5 dollar med dryck, vilket är väldigt billigt ungefär 38 svenska kronor.

Våran busschafför som såg ut som skurt var taggad under kvällen, för på detta ställe om man levde om mycket fick man mycket öl! Väldigt underligt måste jag säga. Han levde om och vi levde om. Hela OZ bussen satt och slog i bordena och stampade fötterna. Öl fick dom, vi gav upp det där stället och det var då vi drog oss mot stranden.

Idag vart de å steka och bada ;P Stekta är vi, men faktiskt ganska lagomt. Har blivit röd i anstiktet så nå bilder blir de inte än på några dagar. Vi ska försöka nån annan dag.

8 dagar kvar till jul :D  tagga! Längtar faktiskt nå fruktansvärt till jul. Detta ska bli en annorlunda jul, ni lär få se kort av det.
Men vi blir kvar i Byron bay till och med 26 december sen blir de vidare mot Brisbane.

Nu detta vart en kort uppdatering men nu har jag gjort den!

Hejsvejs!

OOOOOOOO

Snart bär de av du

Imorgon bär de av! Klockan 6 ska vi stå utanför kontoret på Oz experince.
Det har hänt mycket på sistonde nu. Jag har fyllt år och vi har varit på Surfcamp.
Det var jätte roligt, men sjukt jobbigt, det var ungefär som militära.
Upp tidigt om morgorna, och äta riktiga måltider.
Det var ett nyttigt levande kan man säga.
I torsdags fyllde jag ju år och det firade vi på Scubar!

Vart firade av sjukt mycket folk, alla bjöd på drinkar och var så snälla. Man borde fylla år fler gånger om året egentligen men inte bli äldre. :) Det känns riktigt skönt att lämna Sydney nu faktiskt om jag ska vara ärlig.'
Vi har inget att förlora men allt att vinna!

Ikväll var jag nere vid Darling harbour så fruktansvärt vackert det är där på kvällarna. Upplyst överallt, skulle kunnat stanna där.
Jag vill också säga lycka till till Robert som tydligen är på väg till Afrika :)



OOOOOOO

Hinner inte

Hinner inte skriva nu! Man las Emelie och linns blogg.
Linndownunder.blogg.se
landdownunder.blogg.se

Rundtur





Har haft en jätte bra dag idag!
Vi gick upp vid 8 tiden, gick upp på taket och stekte för att vi skulle få lite bättre bränna. Badade även i poolen där uppe som var iskall. Vi stekte på rätt bra, men det gör ändå inte ont ikväll så de vart ju lyckat.

Sedan klockan 2 kom Brian och hämtade upp oss på vårat Hostel så att vi skulle få en rundtur runt Sydney. Måste bara säga vilken underbart trevlig och snäll människa. Vi fick åka till Shark beach, tror det var det beachen hette. Där badade vi, jag tyckte inte riktigt om det, man vet aldrig om hajarna kan hoppa över nätet. Men badade gjorde vi iallafall. Sedan fick vi åka upp på Sydney national park, det var på en stor klippa. Tittade man åt ena hålet så såg man bara hav hav och hav, men åt andra var de Sydney. Det var som att stå vid världens ände.
Helt underbart vackert!

Sedan vart vi hembjuden hem till Brian efter en lång bilresa genom hela Sydney, åkte även under Sydney. Förstår inte hur det gick till men tydligen har dom en tunnel under Sydney där man kan åka bil.

Vi fick en väldigt god middag hemma hos Brian och May. Det var tomater med mozzarella och kyckling.
Fick även en efterrätt med jordgubbar och maränger å glass. Det var så skönt att kunna sitta ute på kvällen och äta! Det kändes precis som svensk sommar.
Förstår inte att människorna är så trevliga, ingen i Sverige tror jag riktigt skulle bjuda hem några främlingar på middag.
Imorgon blir de surf camp i 4 dagar, sedan på fredag ska Brian ta med oss upp på Blue mountain på en vandring. Så det gäller att ha sköna skor och mycket vatten.

Nej nu ska de nog bära av mot sängen, blir ju en tidig morgon imorgon. Vi lämnar hostlet klockan 7.15.

Ja de var väl allt jag kom på att berätta nu!
Varma hälsningar till alla :)

Nu kommer bilder


Över texten som jag hade förrut, det var så äventyret med bussen hette :)
Idag har varit en toppen dag, vi klev upp halv 10 har äntligen fått dygnet att bli bra. Vi for till Bonde beach och stekte, det dumma är att jag knappt har fått nån färg fast att jag har försökt steka hur mycket som helst.
Men Linn och Jonas har fått färg iallafall. Vi har inte fått några jobb erbjudande än, men det verkar finnas hopp för att det finns jobb där ute iallafall. Finns så sjukt mycket bra shopping här så man nästan blir tokig, skulle bara vilja shoppa hur mycket kläder som helst men går ju inte då man har en lång resa att tänka på :P


Ikväll ska vi nog ut och gå en sväng i Sydney, vill faktiskt ärligt talat ut ur Sydney nu. För mycket folk, bara all denna stress. Vill ut till stränderna!
 Här kommer lite bilder iallafall :)
Varma hälsningar till familjen, spyklubben och alla andra :)
Ps Hilda! Där har du en riktig krokodill som gärna skulle sätta tänderna i dig ;)


Oz Experience

Nu har vi bokat in oss pa en bussresa sa att vi kan aka anda upp mot Cairns.
Vi startat nasta Lordag. Detta kommer bli jatte spannande!
Finns sa mycket att gora i detta landet sa man kan inte bli less, men planboken kan bli trott pa att masta oppnas hela tiden.

Vi ska pa gratis middag klockan 8 sa de ser vi fram emot! Ar valdigt hungrig just nu maste jag bara fa sagt ocksa!

Hoppas ni har det bra i kalla Sverige! Ar inte avunsjuk pa er faktiskt, ska ute i solen strax och steka lite.
Ar de mycket sno i Sverige nu? Varma halsningar fran varma Australien vi skickar lite varme till er ocksa ;)

Scubar

Vi har varit har i 5 dagar och vi har redan hunnit gora oss ett namn. Det ar ju positivt!
Det tar san tid att ladda upp bilder det ar darfor jag inte har lagt upp nagra.
Idag har vi stekande sol som vi hade igar, har inte brant mig nanting faktiskt!
Igar var vi och gick en lang promenad efter darling harbour. Jonas och LInn var uppe i Sydney tower, jag var inte sa pass sjalvmordsbenagen for att fara upp dit sa jag holl mig pa fast mark.
Sen satt vi pa kvallen pa taket pa hostlet och solade och larde en engelskman om hagamannen.

Senare vart de scubar dar vi fick kla ut oss med sopposar, ja vi var ju inte sa vacker men ni far se bilder sen da jag har tid att ladda upp! Nu ska vi pa mote och fa free beer! Usch tycker inte om ol sa det blir ingenting for mig iallafall.

Uppdaterar mer imorgon!

Torsdagmorgon

Klockan ar 10.43 har i Sydney.
Vi har varit uppe sen klockan 7, jag vaknade egentligen klockan 4 men lyckades ligga kvar till 7 iallafall.
Somande klockan 6 iar ocksa. Det ar ett helsike detta med dygnet. Igar var de mote med Work and travel, det var skont att fa prata med nagra vettiga ena har. Vi har iallafall fatt telefonerna aktiverade nu, ska aven fixa jobansokningarna klart. Kanns skont da allt sant ar klart.
Anmalde oss pa surfkurs nu pa mandag! Ar sjukt taggad, sen skulle de bli avslutningsfest pa torsdagen sa de blir ett bra avslut jag fyller ju ar pa torsdagen.


Nej nu ska jag fortsatta med jobbgrejen sa vi kan ga ut i solen! Idag ar de verkligen fint vader!




Schyyst!

Nu var de morgon i Sydney! Igår han vi ut på alla turist ställena. Vi var och såg operahuset, trodde faktiskt inte att det var så stort som det ändå var. Var inte så mycket solen igår ändå så vi smorde inte in oss nånting, men Linn vart lite röd ändå så de bådar inte gott detta. Vi var även ute på Harbour Bridge. Jag tror att vi gick över en mil alltså. Det känns i benen idag dom värker som snöjven.
Sedan efter vi hade varit ute på alla turist stället, lägger upp bilder sen på det tänkte jag så gick vi tillbaka till hostlet.
Våran maträtt har blivit nudlar :D med wokgrönsaker riktigt smaskigt ändå.
På kvällen besökte vi Scubar. Där träffade vi 2 lirare, en från Polen och den andra bodde i Australien men han hade varit i Sverige.
Saknade min Helena igår kväll :) du är i mina tankar ska du veta!
Han kunde ett svenskt ord och det var schyyst och skål.

Vart ganska sent igår men vi var ändå uppe klockan 7.
Har just ätit frukost, dom har itne så goda frukostar här, bröd med typ sylt och flingor och mjölk. Men det duger ju man är ju inte så bortskämd ändå.

Nu blir de möte med work and travel!
BYEBYE

OOOO


RSS 2.0