Hong Kong, blixtrar och dunder

Ja, resan hit till Hong kong var på 9 timmar. Resan gick bra hit, vi var som vanligt jätte rädda i början men i överlag var den bra lite turbulens här och där. Men när vi började närma oss Hong kong sa kaptenen i högtalarna att de var "lite" storm i hong kong. Vi såg dessutom inne i planet att det blixtrade, men vi trodde att de var lamporna som dom har där ute på planet.
När vi gått igenom alla kontroller och kommer till våran gate så ser de vi de att det var inga lampor. Här blixtrar det och dundrar för fullt! Jag som är dö rädd för åska hemma i Sverige befinner mig nu i Hong kong och ska snart upp i ett plan. Men för tillfället är de inga plan som går så de kan bli grova förseningar.
Vi hade en himla tur som hann landa iallafall innan det hann bryta ut riktigt. Börjar bli hungrig nu också, var ingen god frukost på planet. Fattar mig inte på maten där. 3 olika bullar till frukost? Inte riktigt vad man är sugen på.
Här är ingenting öppet heller som jag trodde så de blir att gå på nödprovianter som choklad.

Det var all rolig uppdatering som ni får nu. Vet att de kommer bli mer turbulens sen också, det hörs vara oväder över london också. Kan knappt bärga mig inför att sätta mig på planet igen.

Pussar och kramar så ses vi på lördag kanske :)


Idag smäller det

Ja idag är dagen som de händer. Den 28 november lämnade vi Sverige och nu den 6 maj ska vi åka mot Sverige igen. Vi ska åka till flygplatsen om 5 timmar, vart inte mycket sömn inatt inte. Har insett på denna resa att jag är väldigt känslig på att sova på olika ställen och att jag är duktig på att prata i sömn.

Allting är packat nu, vart mycket i väskan men vi har lämnat en massa gamla kläder här som inte är lönt att ta med sig hem. Jag gick på en timmes promenad imorse vilket var jätte skönt i det fina vädret, hoppas på fint väder där hemma också :)

Ska uppdatera då vi befinner oss i Hong kong tänkte jag. Vi har fixat en massa filmer på datorn så vi har nåt att göra i Hong kong och London. Verkar bli så att vi kommer bli fast i Stockholm ser det ut som nu. Inga flyg överhuvudtaget finns de till Umeå, eller de finns flyg men inga lediga platser. Så vi får hoppas när vi kommer dit att de kanske finns några sista minuten biljetter men de verkar mörkt. Har kollat upp bussar, där fanns de då platser. Eftersom att vi är van att åka buss så blir de nog inga problem. Grejen är väl bara den att när man lix är i Stockholm vill man ju bara hem.


Pussar och kramar! Vi får hoppas att planet håller sig i luften annars så blir de jobbigt.


4 maj

Nu är de bara 2 nätter som vi har kvar här i Sydney. Dom andra två nätterna ska vi spendera på ett flygplan. Är faktiskt riktigt nervös inför flygresan, hörs vara mycket turbulens när man flyger över Europa.
Vi har fått lite rutin här i Sydney nu när vi varit här i 5 dagar, på morgonen blir de powerwalk och sen drar vi oss mot staden. För två dagar sen var vi på Bondi beach, eller bonde beach kan man också kalla de. Var strålande väder och vi hade med oss tjejen Amanda så de vart en riktig toppen dag. Vi tog en promenad på 2 och en halvtimme mot Coogee beach för att möta upp våra irländska vänner som vi mötte på fraser. Var 3 månader sen vi såg dom, hade glömt bort hur roliga dom var. Riktiga skojare kan man kalla dom, dom hade visst saknat oss jätte mycket. Vi har visat oss vara väldigt roliga i det här landet! Favoritsvenskarna visade vi oss vara.

Amanda fick testa på att dricka Goon första gången. Hon vart förvånad över att det var så gott och lätt drucket. Så mamma hennes borde nog få oroa sig lite.

Idag ska vi tillbaka till coogee beach för att träffa dom igen. Solen skiner idag så de kan bli en toppen dag detta!
De var de som jag hade att uppdatera för tillfället, vi har lättare att uppdatera oss nu när dom har trådlöst bredband i huset. Mohaha har saknat så mycket att kunna ligga i en säng med internet!



KRAMAR


Sydney och 5 dagar kvar

Tiden springer förbi här! Hjälp är väl de ända man kan säga.
Vi har som 5 hel dagar kvar här i Sydney nu. Imorgon söndag sen bär de av hemåt på tosdag. I förrgår var jag och Linn väldigt duktiga och gick upp klockan 8 och åt frukost med Brian och May. Efter frukosten tog vi en powerwalk på en timme. Sen vart de ner mot city för att leta lite souvenirer. Men hittade inget, fick bara jätte ont i magen och bena så vi drog oss hemåt istället. Där hemma igen lagade vi middag tillsammans och lanade bara dator. Så de var verkligen ingen händelserik valborg för oss!

Imorse då gjorde vi samma sak, gick upp klockan 8 sen powerwalk. Vi börjar få lite rutin faktiskt! Vi ska fortsätta nu hela veckan var de tänkt. Är som lite nervös inför blodomloppet om jag säger så. Ska ju ha ork att springa en mil då. Men idag iallafall träffade vi upp en sundsvalls tjej Amanda som vi träffat i Melbourne. Vi tog med henne på en sightsing runda i Sydney. Vi gick till Harbour bridge, Operahuset, Botaniska trädgården och darling harbour. Så de vart verkligen en heldag i Sydney.
Klockan 12 började vi promenera och klockan 6 följde vi med Amanda till hennes hostel där vi *lagade* mat. Baguette med tonfisk och groddar. Tror de eller ej, det var jätte gott! Otippat gott faktiskt.

Nu är vi helt slutkörda i kroppen vill bara sova men klockan är bara 9 och vi måste vänta till klockan 10 för då kommer dom andra hem. Det ska bo 3 stycken kineser här också med oss så vi måste ju hälsa och vara trevliga. Just de man vill göra då man är jätte trött och känner sig allmänt grinig och ont i fötterna! Men vi ska hålla humöret uppe och se glad ut :)

Det var allt vi hade att uppdatera just nu! Imorgon blir de bondi beach för våran del.

KRAMAR OTTILIA


RSS 2.0