Bundaberg eller nåt

Nu befinner vi oss i Bundaberg. Det är här är tydligen det största stället om man vill plocka frukt. Tydligen så söker dom många tjejer så vi ska bara fixa nå fax nummer så skulle vi få jobb så de lät ju lovande.
Känner mig taggad för att få lite extra pengar annars kommer jag nog hem snart.

Var nästan tråkigt igår när vi sa hej då till våran grupp som var på fraser Island. Gruppen kallades the bastards. Jag var inte riktigt förtjust i namnet men. När man inte är så duktig på att prata engelska kan man inte säga emot.
Bara så att alla vet så fick Linn ett nytt smeknamn på ön och det var Donki alltså åsna! Kan inte kalla henne för Linn längre. Jag fick smeknamnet Frodo för att en kille inte kunde säga mitt namn. Så kan de gå.

Har pratat med både mormor och mamma i veckan! Saknar dig också mamma min tekompis!

Vi bor på ett ställe som är ett gammalt fängelse nu. Alla där inne är svenskar förutom en fransk tjej. Möter visst svenskar överallt. Det här tydligen en romstad. Så vi ska väl testa romen här nån dag också!
Det var allt jag hade att uppdatera i nuläget. Laddar upp lite bilder :)



Fraser och sne

Kanner mig lite sne pa dom som tjatat pa mig att halla pa att uppdatera bloggen. Det har jag gjort mitt basta med men ingen kommenterar. Speciellt Mikaela som tjatat mest men inte fatt nan kommentar av henne fy skams pa dig.

Jaja nu har vi iallafall atervant fran fraser. Vi hade det verkligen hur bra som helst, det var otroligt vackert och skont. Har till och med gjort mig ett namn nu har i Australien. Mitt smeknamn var hajjagaren.
Sa ni dar hemma kan vara stolt jag var den anda som vagade mig ut och jaga haj. Eller den dummaste av dom alla som var ute och jagade haj.
Men det var otroligt mycket flugor dar, har blivit biten pa benen och handerna. Det var de negativa.
I borjan sa satt jag och planerade hur jag skulle kunna anmala den personen som korde bilen. Han korde nat sa hemskt fort jag var dö rädd. Ville inte do ute pa en sand o direkt. Jag var den enda mesen i bilen som satt dar bak hela tiden och bad dom sakta ner. Jag har nog varit med i for manga olyckor tror jag.

Imorgon beger vi oss vidare mot hervey bay. Jag ar taggad :D
Idag blir vi tyvärr tvungen att säga hej då till Elin och Sofia som vi umgåtts med nu under en vecka. Vilka pinglor dom är! Kan inte beskriva med ord vad bra jag tycker om dom. Men vi har lovat varandra att vi ska mötas upp igen. Nog för jag är från Norrland och umgås inte med stockholmare förutom Emma som är toppen. Men Elin var en förbannat rolig en stockholmare de måste jag säga. Önskar dom all lycka på deras resa.

Laddar in bilder sen fran fraser!

Biggest loser in Brisbane

Hard helg, vi checkade in pa nya hostlet. Det basta hostlet enligt DubbeluppElin. Vi delar pa ett 8 rum. Med 4 tyskar och 4 svenskar ar vi. Dom ar nog ganska less pa oss just nu. Men dom har fel, vi har skott oss snyggt typ. Vi har kanske brett ut oss lite mycket. En av oss har visat lite val mycket for en stackars tysk. Men hon ar fortfarande vid liv sa vitt vi vet. Igar var vi pa the valley och dansade loss. Blev dova pa kuppen. Har nog aldrig varit pa ett sant stort dansgolv forrut. Fick lite dejavu fran norrlandsoperan grejen.
Vi var sa snygga igar, lange sen man kande sig sa fin.
Nu ar jag och Elin pa peter pan och laddar in bilder. Ska snart tillbaka till hostlet tror jag om chubbies har bredvid blir klar. Har frossat nu sa magen ar glad och da ar Ottilia glad. 

Fick ett konstigt meddelande fran Helena nu pa morgonen! Kanns bra att klubben dar hemma raknar med mig.



 



 








Det var nyheterna fran Brisbane! Nu vill jag ha nyheter hemifran tack


Fraser nasta

Nu ar vi tillbaka till civilisationen efter 17 dagar pa en gard hos en kvinna som hette Josephine. En helt underbar kvinna som vi hamnade hos. Hon lagade god och nyttig mat at oss, men vi fick arbeta mycket for att fa maten ocksa. Forsta dagen vi kom vart de ograsplockning och ja de kan vi ju. Men det regnade sa solkram tog vi inte pa. Men tro ni att jag klara mig nej jag brande mig forsta dagen. Vi bodde pa hennes gard 2 mil utanfor Brisbane. I borjan var jag lite radd for henne hon lat lite barsk. Hennes hus kallades the jewel of Samford. Sa ni kan ju tanka er vilket hus de var.

Pa morgonen jobbade vi sa vi gick upp klockan 7 varje morgon, at en mega god frukost. Sen gick vi ut och arbetade till klockan halv 1, sen lunch och vila till klockan 4 sen ut till arbete igen till klockan 7. Men det bara fa dagar vi jobbade sa. Oftast fick vi ga pa en promenad istallet for att jobba pa eftermiddagen. Pa kvallarna fick vi se olika dvd om varldshandelser och problem. Sa man kan ju saga att hon lart en massa om varlden som man inte visste. Hon hade ingen tv, internet bara dvd ingen tidning heller for hon lat sig inte paverkas om media inte.
Kommer bli jobbigt for min familj nar jag kommer hem. Farsk frukt hade hon alltid hemma som hon hamtade i tradgarden som vi fick ata. Fikon, citroner, melon, gurka, sallad, tomater, lime kommer inte ihag allt men mycket gott var det iallafall.
Josephine hade last i hander i nastan 30 ar. Hon laste av jag och Linns hander tillsammans och det visade sig att vi ar ett bra team tillsammans. Gar inte in pa allt hon sa om mig men det var mycket jag fick reda pa. Tror faktiskt pa henne ocksa. Kommer sakna hennes mat men vi har sagt till henne att vi kommer tillbaka i mars for att jobba igen.
Josephine vinkade av oss idag efter alla dagar hos henne, var nastan att man fick en tar i ogat. Hon har varit en lill-mamma at en dom har dagarna. Men nu ska vi ut pa egna ben igen yiiiiiiiihu.
Vi ska checka in pa varat nya hostel om ett tag, men det ar en bit att ga sa vi laddar upp genom att sitta vid datorn mohaha.
Vet inte nasta gang jag ar kontaktbar men ni kan ju alltid ringa mig det gar faktiskt lite dyrt men det gar. Eller skicka ett sms, vi har kant oss lite ensamma ute pa garden. Men Helena och Mor har varit duktig pa att h'ra av sig. Vi beger oss mot fraser Island pa mondag. Ni kan ju googla pa fraser sa far ni se hur de ser ut. Vi ska gora varat basta for att h'ra av oss.
Kram pa er alla! Hoppas ni har det bra, det har da vi iallafall.





.


Kramar Ottilia

Hej.

Hej Helena här som har vart å fixa till Ottis. Är inte klar än så den kan värka lite rörig..


/// Datanörden...

Då var de dags

Om någa timmar åker vi nu mot nån gård som vi inte vet mycket om alls.
Har börjat bli nervös men det blir säkert bra. Det stog på beskrivningen att hon bakade mycket bröd hemma själv och alltid hade fräsch frukt så det är ju ett plus.

Så idag lämnar vi Emelie och Jonas dom beger sig ut på äventyr och vi gör detsamma.
Igår var Linn och jag ute och shoppade det man kan behöva inför att jobba, stövlar, handskar och en stråhatt.
Hon vi kommer till kan inte annat än älska oss :D
Sen på kvällen igår hade vi ett litet avsked, vi köpte glass eftersom att vi inte äter godis eller chips nu iår och delade på. Det var inte nån mega god glass men den dög iallafall, sen på kvällen gick vi ut på ett ställe som hette down under.
Tror faktiskt att vi hade hamnat lite fel om jag ska va ärlig, det var nämligen bara killar där! Vi var nästan dom ända tjejerna och killarna flörtade litegranna med varandra. Men jo de va roligt!


Vi ska göra vårat bästa för att uppdatera oss iallafall.
Tänk nu på oss när vi arbetar hårt i våra gubbstövlar och snygga trädgårdsvantar :D

///OOO

3 Januari

Okej, Kan mina drömmar sluta handla om att jag är i Mesele eller i Hjuken hela tiden. Det är verkligen allt mina drömmar handlar om, eller om att jag är jagad av nån.
Så jag kan ju bara säga så att jag sover inte så bra här. I Mesele brukar jag inte heller sova så jätte bra har mycket mardrömmar och dom nätter då jag går i sömnen men här är de extremet!
Inatt kändes det som om jag hade spindlar fulla sängen.
Ps mamma inflammationen i fingret har kommit tillbaka som en överaskning :D

NU har dessutom jag och Linn fått ett rum som vi delar med en tysk som inte säger nånting överhuvudtaget men snarkar gör han iallafall. Älskar denna man!
Jaja nu har jag klagat litegranna ;P Men vi har haft det jätte bra här i Brisbane iallafall, har varit lugnt och skönt faktiskt. Det kan man behöva, men varje dag har inte varit lugn iallafall. Imorgon bär de av mot nåt ZOO jag har ingen aning om vilket men Emelie och Jonas har planerat.
På tisdag far vi till en kvinna som heter Josefine för att jobba på hennes gård.
Känns riktigt bra, vi får ju inte betalt men vi får husrum och mat.
Linn pratade med henne och Linn sa att hon lät strikt, så jag kommer förmodligen att gilla henne.

Så nu blir de jobb, men vi vet inte hur många veckor eller dagar men sen kommer vi tillbaka till Brisbane igen för att sedan åka upp mot guldkusten.

Nu blir de sängen! Ska gå och se om de är nån bra film på tv först, är vrålhungrig men man kan ju inte äta upp frukosten nu redan.

Ha de bra alla hemma!
OOO

2010

2010
Det är året som pistvakt ansökte om att få ha vinter OS i svartlien. Men dom vart nekade.
Vi firade nyår med en god middag uppe på taket på vårat hostel. Vi åt verkligen inte nåt speciellt ris och lite wok och bönor. Väldigt nyttig middag.
Men Emelie och Jonas tillagade faktiskt kängru igår, jag smakade och det smakade precis som ölkorv.
Ölkorv är ju gott så kängru var riktigt gott. Vid halv 9 var de fyrverkerier över stan. Tycker faktiskt inte att det är så speciellt, men när man är i en stor stad så är de ju så mycket mer speciellt.

På tolvslaget stog vi nere vid queen street på bron. Ja, ni i Sverige har väl nyss firat nyår kanske men nu har de gått några timmar här på de nya året. Har inte hunnit hända så mycket än.
Men jag tror att 2010 kommer bli ett bra år! Vi hoppas på det :D

Hoppas att ni hade det bra där i Sverige på slaget.

Nu ska vi släppa goonen!





///OOO


RSS 2.0