Skydive filmen




WOOOHO :D


So COOOL

Så fruktansvärt häftigt det var att hoppa. Vill göra det igen!
14.000 ft 27/2-2010

Trodde det skulle va äckligare men det var bara härligt.





COOOlT SÄGER JAG BARA :D WOOOOOOOOOOHO

HAPPY DAYS!


Whitsunday

Nu ar 3 dagar avklarade med segling. Ar trott som snojven, helt slut i kroppen. Alla sager att det kallas wet sunday nu for tiden for att det alltid regnar nar man far med baten. Men vi hade som vanligt en valdans tur. Stralande sol alla dagar. Forsta dagen sa vart de bara att lara kanna gruppen och lite lekar pa baten. Kan inte beskriva riktigt med ord hur vackert det var med solnedgangen nar man satt pa baten. Dagen efter var vi uppe tidigt for att simma in till land och bada a sola. Har gatt at mycket solkram iallafall under resan om jag sager sa. Har inte brant mig overhuvudtaget sa jag har jobbat hart med solkramen. Efter lunch skulle vi ut och snorkla. Alla hoppade av baten laangt ifran land. Jag tankte som att det inte var nagra problem inte. Nar jag hoppat i vattnet kastade dom som jobbade pa baten ner brod och annat till fiskarna!
Och Ja! Det var jatte stora fiskar bredvid en da, fick panik. Tog pa miog cyklopet och fick se en meega stor skoldpadda simma bredvid mig. Ropade efter Linn for att jag ville vanda om! Men Linn fick mig iallafall att fortsatta simma pa, da rorde nat vid min fot. Sa jag sparkade till hart som tusan och ja.. det var en norsk tjej som fick en rejal spark av mig. Nar vi kom narmare land vagade jag ta pa cyklopet for att titta.
Det var sa underbart vackert, man kan inte forsta riktigt hur fint det var. Fiskar overallt med olika farger. Sag nemo, och manga andra fran hitta nemo :) En kille fran frankrike ropade SHARK nar vi var i vatten. Ja paniken steg ju anda upp till orona sa jag borjade simma fort som snojven, han hade sett en stor hammarhaj. Men den hade forsvunnit lika fort igen. Vi fortsatte anda att snorkla efter det.

Vi snorklade riktigt lange, sen simmade vi tillbaka till baten. Det var desto jobbigare trodde aldrig jag skulle ta mig tillbaka. Pa kvallen dracks de vin till solnedgangen och jag fick se delfiner hoppa i havet. Kanns konstigt att man sett dom pa riktigt.

Sista dagen skulle vi snorkla igen pa morgonen, jag var nervos for allt sag sa manga stora fiskar kvallen innan. Tankte ett tag stanna kvar pa baten for nar jag skulle hoppa i sag jag en mega stor fisk. Men iknuffad vart jag av en som jobba pa baten. Han vart inte popular efter det. Det andra stallet vi snorklade pa var ett storre stalle, en fisk som hette Elvis, det var den fisken jag sag alltsa stoor fisk. Tydligen sa ar den som en hundvalp sager dom. Linn rorde vid den men jag kande inte behovet av att gora det riktigt. Vi snorklade kanske bara i en halv timme sen borjade de sticka och brannas pa kroppen. Det var sma maneter overallt, sa jag skynda mig tillbaka till baten.
Har insett vilken fegis jag ar for att simma i havet. Men jag tycker anda att jag gjorde det bra som hoppade i och snorklade. Snacka om att jag overvann min radsla litegranna. Ikvall ska hela ganget ut och ata gratis pizza. Det ska nog sitta fint i kistan :D

Nu ska jag ga och forska gora mig lite snygg infor kvallen, man har haft saltvattnet i haret for manga dagar. Kan inte ens kamma ur haret sa de kanns bra.
Det var allt fran down under just nu, 4 dagar kvar tills vi ska gora na vannsingt!

KRAMAR OTTILIA

Beaches och bugs

Vi ar fortfarande kvar i Airlie beach. Har fatt mig en massa nya vanner som kommit tillbaka. Ja bed bugs som dom nu kallas. Sma kryp som ar i sangen och overallt. Dom har bitit sonder mina fotter nu igen, haller pa att bli knapp tror jag. Det varker na fruktansvart i fotterna hela tiden. Troligen nat jag ar allergisk mot eller nat, har ingen aning om vad det ar. Jag ar sa radd att jag ska bli biten i ansiktet da blir jag da tokig om jag sa sag sa.

Nu ska jag inte klaga mer over dom. Gick upp tidigt idag for att fa gratis frukosten pa hostlet, dom vet nog inte vad dom har gett sig in pa nar dom ger gratis frukost. Frukosten ar de malet jag alskar mest pa morgonen. Dom har dessutom kaffe, aven om det inte smakar som hemma sa gar de a dricka iallafall. Efter frukosten for jag och sprang en svang till "kajen" dar alla batarna var. Vart sjukt imponerad for dom har alltsa en tankstation ute i vattnet dar alla batarna tankar. Har inte sett nat sant forrut. Valdigt haftigt!
 Sen var de sol och bada i poolen. Alskar poolen, den ligger just vid havet. Inga fiskar ar de i den heller.
Mina fotter och ben ska dessutom hallas kalla for da kliar det inte. Befinner mig inte pa ratt stalle for att halla dom kall iallafal! Imorgon kommer Emelie och Jonas :D
Har saknat dom, ska bli jatte kul och motas upp igen.
Fick mycket kommentarer pa forra inlagget, Vi har ju funderat pa att fara till alltsa outback till Ayers rock. Men det kommer troligen inte att bli av, det ar sa himla mycket vi vill gora. Vi har mott manga som har akt dit men dom har sagt att det inte var sa mycket mer an att se stenen. Efter Cairns aker vi ner till Melbourne for att besoka dom stora staderna.
Ja Morbror, jag ska skicka dig mitt kontonummer da lovar jag att du slipper se mig i stugan i sommar. Aven fast att jag vet att du gillar att jag ar hos er hela tiden :D
Dessutom maste jag passa pa att gratta min lillasyster Hilda som fyller 7 ar idag. Grattis pa dig :D

Nu ska vi ga och ata nan gott :D

KRAMAR OTTILIA


Valentines day

Ja igar var de alla hjartans dag som alla kanske vet. Eftersom att vi bada ar singlar jag och Linn sa var de kanske inte favorit dagen pa aret. Men vi stekte i solen lange, jatte fint stalle det hara. Ska ladda upp bilder men internet ar sa segt har. Efter poolen gjorde vi oss i ordning for att ga och fa gratis pizza men tyvarr sa var vi for sega dit sa vi vart utan. Vi fick istallet dela pa en subway macka.
Jag har blivit en riktig glassatare jag, 3 glassar at jag igar. Har bara hunnit med en idag men dagen ar lang.
Nu har vi bokat varan "sista" stora grej som vi maste ha gjort har i Austrlien. Det vart whitesundays alltsa vi ska ut och segla runt pa na oar i 3 dagar :D. Det var ett paket vi bokade, sa vi ska snorkla pa barrier revet och sist men absolut inte minst. Vi har bokat SKYDIVE. Vet faktiskt inte varfor vi gjorde det, jag var do radd nar vi satt pa planet pa vag hit. Nu ska vi bada hoppa ur ett plan.
Ja man kanske har tappat lite hjarnceller tror jag. Sa ja ni kan ju gissa att detta var den dyraste dagen nansin i Australien.
Vill ni skanka bidrag till mig sa jag kan stanna i Australien sa lange som jag vill sa ar de bara att fraga om mitt kontonummer sa loser vi det :D Alla bidrag ar av varde!
Ikvall ska vi ta mig och fan ta den gratis pizzan som vi missade igar.
Det var allt fran oss i Australien.

Ja de va de de. Vi har en kille pa varat rum som ar as skum. Han ser ut som en get for ovrigt!


OTTILIA

Airlie Beach

Vi har nu anlant till Airlie beach. Vi kom igar kvall med bussen. Vi akte i over 10 timmar var ganska sa javla less. Vi fick iallafall lamna Bundaberg, dom sista dagarna i Bundaberg var faktiskt roliga vi motte en massa nya vanner dar. Vi hade 2 maste stop innan vi kom till Airlie. Ett av dom var 1770 ett litet stalle dar vi bara sov over och at kyckling. Andra maste stoppet var i Cattel station. Dar vart vi utbildade till cowgirls, tro mig jag och Linn var som gjorda for det. Det var en tavling med 6 olika grupper man skulle dra ut en get och "brannmarka" den. Vi gjorde de inte pa riktigt. Linn fick lyfta ikull geten och jag slet ut geten ur buren. Jag sager da de javlar va stark dom ar. Men iallafall varan grupp vann saklart :)

Sen pa kvallen fick man lara sig att anvanda en piska. Jag var inte lika bra som Linn var, hon var lite mer rutinerad pa det. Forstas sa vart de ocksa tjurridning pa kvallen. Jag stallde upp men holl mig inte kvar lange. Alltsa inte en riktig tjur en san dar mekanisk. Fick en blamarke pa benet och blev fornedrad, hatar att forlora om ni inte visste det!

Vi bor nu pa beaches, ett riktigt bra hostel men vi har ingen ac i varat rum darfor ar det 20 dollar billigare och det kan vi faktiskt leva med. Sa ja igar var de ju fullt os pa varat hostel da, men vi var for sloa det brukar inte handa sa vi var i sang klockan halv 12.. vi tankte ta igen det ikvall da.
Pappa gjorde faktiskt min dag idag, finner inga ord hur lycklig jag vart av att se hans bilder pa facebook! Fick en oerhord langtan hem iallafall de kan jag ju saga. Vi har varit har i 3 mander nu! HELT SJUKT!
Vart har tiden tagit vagen, kanns som vi varit har i 1 manad ungefar. Foresten har jag bytt telefon nu, vart less pa den gamla eller ja... jag var kanske lite stor i munnen i Bundaberg. Killarna dar vart imponerad av mig for att jag var sa stark for dom kunde inte knuffa mig i poolen. Men sen sista kvallen var jag lite mallig over det och da kom en biff till hostlet. Da var jag inte sa stark langre faktiskt. Gissa vart telefonen var... jo i bhn. Sa nu har jag den billigaste telefonen jag kunde hitta. Men hogtalaren fungerar utmarkt iallafall. Vi ska dra ner till "stranden" snart tankte vi. Ar en stor pool just vid havet. Man kan inte bada i havet har for mycket hajar och krokodiller och allt som de finns dar i. Jag tog en springtur nu pa morgonen och da vi vattnet sag jag nagra ganska stora fiskar sa jag vill da inte ens hoppa i havet tack.

Ja de var uppdateringen det. Tack for alla finna sms jag far hemifran gulligt att ni tanker pa mig. Jag har faktiskt varit duktig pa att hora av mig hemat, ni ar faktiskt samre ni dar hemma. (0061)415524631
Det ar iallafall mitt nummer till min nya mega telefon om ni skulle fa for er att skicka ett sms nan gang!


OTTILIA


50 cent

Sitter nu på MC donken med Linn och vi käkar varsin 50 cent glass. Mycket värd glass. Vart ju så att vi inte for uppåt på tisdagen som det var tänkt. Utan vi far imorgon istället. Det var på grund av översvämmningarna upp över. Hade hört att det aldrig regnar i Australien men det vet vi att det kan göra.
Men idag har de varit strålande sol iallafall så vi har jobbat på brännan.
Ikväll blir de avslutningsfesten för att oss för att vi ska fara känns nästan lite tråkigt att lämna dom man träffat här nu! Men nu måste vi vidare.
Pratade med Helena igår, saknar henne jätte mycket verkligen. Detär nästan jobbigt att prata med dom hemifrån men man måste ju hålla sig uppdaterad.


Hade som inget mer att uppdatera i nuläget.

Bad hostel reviews

Ja så stog det i tidingen idag. En fruktansvärd bild hade dom tagit på en, finner inga ord för den.
Men nu har vi iallafall sagt vad vi tyckte om stället även om allt inte kom med, men det gör de ju aldrig när man pratar med tidningen. Igår kväll badade vi i poolen innan vi gick och la oss, uppfriskande kan man ju säga. Sen lägga sig blöt i sängen. Förkylningen kommer nog snart skulle jag gissa. Imorgon lämnar vi för att åka upp mot 1770 och sedan Airlie Beach. Har hört jätte mycket bra om Airlie så det känns jätte roligt att åka dit.

Idag och ikväll blir de bara lugnt för oss. Vi ska ta farväl av våra nya vänner som vi mött här på hostlet. Lite roligt är att vi träffade Sofia som var från Kiruna eller var hon nu var ifrån och så träffa vi här en tjej Ida som är ifrån Luleå.
http://www.news-mail.com.au/story/2010/02/08/bad-online-reviews-for-hostels/


Kramar Ottilia

Svensexa och gubbsjuka

Hamnade mitt i en svensexa igår kväll. Väldigt otippat, vi tänkte gå en sväng ner till central hotel på kvällen och ta de lugnt. Men sen kommer en man, eller man kan man inte kalla han in med rosa hår och en rosa morgonrock in på hostlet. Med sig har han en massa kompisar. Dom hade varit skit taskiga med han under hela dagen, dom hade slagit han nå hemskt på rumpan och gjort dumma grejer med han hela dagen. Hans kompisar bjöd oss på gratis dricka under kvällen, rom och cola var de vi fick. Oväntat när man är i romens stad ;P Han hade dessutom olika uppgifter han skulle utföra under kvällen, ett av dom var att få med sig en tjej att simma med honom i poolen annars skulle han måsta dricka en jug redbull vodka. Jag hade inte hjärta att säga nej till honom, så jag var den ända av oss 3 tjejer som gick i vattnet med kläderna på. Man är väl dum. Men han var väldigt tacksam iallafall.

Kvällen vart riktigt trevlig, var 3 styken karlar på över 50 år som var vänner till John som kom fram till mig på hotellet och sa att jag var det vackraste dom hade sett, jag tror att dom har gubbsjuka här. Visst är de roligt när dom säger så men dom är bara äckliga och kommer nära in på en. Nej det var väldigt mycket äldre gubbar ute där och raggade efter yngre tjejer, man blir bara sne. Vet dock inte om John drog hem nån under kvällen, men han var då som kungen där på hotellet om jag säger så sprang runt där och minglade.
Vi gick och la oss vid 5 tiden och jag vaknade klockan halv 9 av en stor smäll. Ja åskan! Hatar åska mest på denna jord och här har den visst en tendens att gå dubbelt så hårt som hemma så att huset skakar.
Så jag såg my name is earl och var rädd och kände mig ensam där på morgonen! Åskan går fortfarande men inte lika hårt iallafall. Nu lämnar vi detta ställe på tisdag, känns bra vi är taggad :) 
Det var allt jag hade att uppdatera, vet inte riktigt allt jag skrivit nu. Allt kanske inte är så sammanhängande men jaja! Jag ångrar att jag sa att åskan inte går hårt för nu börjar den smälla riktigt hårt igen.
 


Så fel!

Så fel man hade om den där chefen. Tänkte igår att jag skulle ge det här ett försök även om alla snackar skit om honom och han beter sig som en skit. Igår var de fest på hostlet. John som han heter var på topp, dygn full var han och badade i poolen och hade kuddkrig med en ung kille. Ingen av dom andra på hostlet festade bara dom som jobbade där. Men igår kväll var han då glad iallafall.
Ja hur vet man då att John är vaken? Jo man ser hans små assistenter springa efter rom och cola. Så klockan 12 så sprang tjockisen och hämtade 2 rom och cola till chefen.
Jag gick sedan till hans kontor för att ge han ett försök och fråga om jobb IGEN. Ja han var bakis sa till mig att betala 350 kronor bara för att få va med på listan och sen MÅSTE jag jobba imorgon sa han. JÄVLA GRIS! Han var otrevlig och dumförklade mig det gör man fan inte. Han kunde ha frågat mig snällt om jag kunde jobba imorgon och be mig betala in depositen men han skulle som kräva ur mig pengar. Knappast säger jag bara, bakis var han och han luktade jävel.
Nej så knappast att jag ger han 350 kronor som han kan supa upp. Vi lämnar detta ställe på tisdag då får vi leta efter nåt annat jobb eller nåt. Stannar då inte här och jobbar för han de kan han ju drömma om.

///OOO

Ps så var kom just en fotograf och intervjuade oss inför en tidning. Så nu har vi pratat om hur "bra" hostlet vårat är. Mohahah! Nu du JOHN!

Romen i Bundaberg

Ja svårt var de att somna igår men det gick tillslut. Vi vaknade upp och tänkte göra detta till en bra dag. Tack för alla positiva kommentarer iallafall :) Vi gick på morgonen en lång promenad till Romfabriken. Gick en promenad där inne och efter turen fick vi två gratis drinkar. Helt plötsligt så var Bundaberg ett mycket bättre ställe. Solen dök faktiskt fram idag till och med.
Vi gick tillbaka till hostlet där det var en kvinna som bakat en kladdkaka och det doptade ljuvligt, då kom chefen in i köket när vi stog där i handduk när vi hade badat i poolen (väldigt varmt idag). Han frågade om det var vi som doftade så gott men skrattade och kom på att att vi inte rymtes i ugnen. Vilken skojare han är! Skottet i pannan börjar närma sig ;) Nej men han ser ju bra ut för sin ålder hehe NOT! Måste bara säga att jag såg STOP363 hemsida igår. Va fint det såg ut vara där inne. Roligt för Hällnäs, och för Mormor :D
Vi sitter nu på donken och ser alla människor omkring oss äta goda burgare, men är man backpacker så är de tomatsoppa på burk för 3,5 svenska kr och nudlar för 2 kronor som gäller. Mums :D

Kramar från Ottilia!

 


Mc donken

Sitter på donken nu, gratis internet här tydligen dygnet runt. Det var ju bra de så att säga.
Idag är första dagen jag har riktig hemlängtan! Alltså Bundaberg var inte riktigt som planerat tror jag. Chefen här verkar helt sjuk i huvudet. Han är tydligen full dygnet runt på Rom och cola. Jätte mysig man. En i vårat rum berättade att han brukade gå ut på lördagarna med alla backpackers. Hon hade sett inne på hans kontor bilder på han och massa unga tjejer i bikini. Han är väl kring 45 års åldern. Hatar han redan inte trevlig överhuvudtaget. Jobb verkar vara svårt att få jag tänker ju knappast ställa in mig med honom som dom andra tjejerna gör. Kan han ju glömma!
Vill lämna detta ställe nu! Men vi måste stanna 6 dagar till här sen får vi åka vidare. Tydligen har alla chefer gaddat ihop sig mot alla backpackers. Känns skit bra, dom vet alla att man är beroende av dom. Fy fan!

Det är ungefär som att bo på ett fängelse just nu, men vi sa det jag och Linn vi har haft sån himla tur hela resan. Hamnat på skit bra ställe och mött jätte trevliga människor. Man kan ju inte ha tur allt jämt. Men ett skott i pannan skulle chefen behöva iallafall. Nej nu ska man tänka framåt så att säga men det är lite jobbigt just nu! Behövde ju verkligen få ett jobb men tänker då inte bjuda ut mig för å få de minsann. Kan ju glömmas!
Skulle dessutom behöva en natt utan att jag drömmer om att ramla ur sängen och sover oroligt. Trodde inte jagh skulle vara så känslig mot att byta miljö så mycket. Men man lär sig mycket om sig själv. Skulle va underbart med en natt utan massa hemska drömmar. Men bor man nu på ett fängelse vad kan vänta sig.

Så är nuläget iallafall, jag har säkert överdrivit litegranna. Tål bara inte se den där mannen på hostlet, han kommer garanterat förstöra sömnen inatt !

Nu har jag spottat ut mig allt jag tänkte på. SKÖNT :D

Grattis Mor

Grattis på dig mor.
Håller på att ladda upp ett klipp till dig på facebook. Kom ihåg att vi inte var fulla då eller nåt men vi var taggade som tusan :).  När vi vaknade var det inget regn alls så vi hoppade ur sängarna och åt frukost för att fara och kolla på en kamera åt Linn. Vi hittade några bra kameror men det är samma kamera som jag har köpt! Sen har vi inte gjort så mycket här, är faktiskt en lite tråkig stad. Det ända vi har planerat eller jag har planerat är att fara på Rom fabriken. Man måste ju se hur de tillverkas tänkte jag.

Mer hade jag inte att uppdatera för tillfället. Jag uppdaterar då jag vet om vi får nå jobb eller inte.

Grattis än en gång. Fick en massa bilder av Emma när jag for från Stockholm. Från 2006 och framåt tänkte ladda upp en bild.



Kramar Ottilia

Regniga bunda

Ja här lyser inte solen iallafall kan man ju säga. Har äll regnat här nu i 2 dagar. Vem sa att det aldrig regnar i Australien? Vi har då både sett hällregn stormar och blixtrar så man klarar sig i 5 år.
Vi har idag lämnat in vårat tax number till "bossen". Det är en lönnfet man som har rökt sig inne på sitt kontor och knappt hälsar på en. Känns skit kul att jobba för han! Men vi får då inge jobb imorgon iallafall vad vi vet. Det behövs tydligen inte nu i regnet. Vi får hoppas på onsdag istället.

Nu när de regnade idag och vi var deprimerande allt kändes bara skit verkligen. Gick vi ch tröstade på K MART! Värdaste stället. Vi köpte ungefär skulle säga 1 och en halv kilo godis och en chips påse. Så ja sen vart de patrik 1,5 och pippi på dom sju haven och helt plötsligt var man på mycket bättre humör.
Vi hänger på dagarna nu utanför postkontoret. Det är gratis internet här så de är bara att ta datorn med sig och sitta här tills batteriet tar slut. Så nu kan vi uppdatera många bilder på det vackra regnet vi just nu har.
Wihhu.
Om regnet fortsätter blir de mycket tröstätande och de är ju inte så bra!

Det var en kort update från oss down under. Grattis i förskott min älskade Mor :D
Kan tyvärr inte vara med dig på din 20 års dag men du var ju inte med på min heller! Är var de 50 år du fyllde?

RSS 2.0